Prachtig, prachtig en nog eens prachtig.

Wat zijn wij verliefd op dit eiland zeg! Het begint al als je aan komt vliegen en je vanuit je vliegtuigraampje Siargao ziet liggen. De verliefdheid wordt alleen nog maar sterker hoe dichterbij wij bij onze ‘eindbestemming’ komen, namelijk ons hostel. Wij zijn inmiddels zo verliefd, dat wij onszelf beloofd hebben terug te keren! – Had ik al gezegd dat wij verliefd zijn?

General Luna

Een dorp waarvan de hoofdstraat door het dorpje heen ‘Tourism road’ heet. Ja, het is er toeristisch, nee het was niet vervelend. Misschien was het niet vervelend voor ons omdat we al weken geen ‘westerlingen’ gezien hadden of misschien het was het echt niet zo vervelend. Aan de straat waren natuurlijk souvenir winkeltjes en kraampjes, mega veel eettentjes en strandtentjes, hostels en resorts.

Gezond eten zoals fruit shakes en ‘bowls’ bij Shaka richting Cloud 9, mexicaanse eettentjes, pizza’s of ‘gewoon’ Filipijns eten. Er is nou eenmaal van alles in General Luna.

Verschrikkelijk lekkere superfood/fruit/groente bommen in Shaka, cloud

Scooter huren

Het huren van scooters, je doet het of je doet het niet. Wij toevallig wel, dat scheelt voor het schrijven van dit berichtje ;P
Je kan scooters huren op bijna elke hoek van de straat, je hostel of je resort/hotel. Het is wel belangrijk om je rijbewijs mee te nemen. Op sommige huurgelegenheden is dit de enige reden om het aan je te verhuren. – Dan moet ik er even bij zeggen, ik was het vergeten maar heb het toch via een andere partij, van het hostel, kunnen huren. –

Met het rijden van een scooter voor gemiddeld 400 peso’s per dag, ben je echt super flexibel. Je rijdt makkelijk even naar een ander tentje om te eten of nieuwe vrienden te ontmoeten. Of je voelt je vrij genoeg om met je scooter het halve eiland rond te toeren en zo andere niet strand gerelateerde plekken te bezoeken.

Palmtree viewpoint

Op weg met je scooter richting het noorden kom je langs een prachtig oase van cocosnoot bomen. Je kijkt uit over deze zee van bomen waar je u tegen zegt. Het is zóóóó groen. Had ik al gezegd dat ik verliefd ben op dit eiland?

Onze scooter tocht hebben wij gereden met twee meiden die wij in het hostel ontmoet hebben. Je raakt makkelijk aan de praat en veel vinden het te gek om mee te gaan met jouw activiteit.

The Coconut swing

Helloooo, verliefdheid! Weer een cocosnoot boom die precies op het perfect plekje staat in de perfecte houding boven een dunne rustige ‘rivier’. De locals hebben hier jaren geleden al een ‘swing’ aan gehangen. Met gemak klimmen zij de boom in en slingeren als een aap boven water. Wij wilden dit maar al te graag ook doen! Echter moesten we wel geholpen worden om boven te komen. Ook werd ons het stokje aan het touw aan te geven. Maar als je eenmaal alles bereikt hebt, behalve het slingeren, dan kan je gaan. Als je sterk genoeg bent hang je een tijdje heen en weer te slingeren boven het water tot je je laat vallen. Anderen vielen gelijk in het water.

Wij willen onze skills nog verbeteren. De volgende keer dat we naar het eiland af reizen willen we graag oefenen met de ‘backflip’ zoals bijna elke local wel lijkt te kunnen maken… *hoor: grote frustratie*

Surfen doe je op Siargao

Siargao is hét surf eiland van de Filipijnen. Hier komen zelfs groot surftalenten heen om op de golven te berijden. Er zijn overal surfscholen en plekken om een board te huren. Grootse plekken zijn stranden zoals het welbekende Cloud 9 en Jacking Horse. Voor goede surfspots zou ik vooral de surfsiargao site bekijken. Wij zelf hebben leren surfen op ‘Secret beach’ wat trouwens echt geen geheime plek meer is.

Helaas moet ik bekennen dat ik geen surffoto’s heb… Ik was echt ietsjepietsje te druk met het leren van surfen. Maar gelukkig reizen wij snel weer af naar Siargao en beloof ik hierbij de foto’s wel te maken!

Island Hopping, Naked Beach, Daku Island and Guyam Island

Wij hebben ons met zo’n 14 anderen van de hostel ingeschreven om 3 eilanden te bezoeken. Het was prachtig weer en sochtends om 10uur vertrokken wij naar onze boot die op ons wachtte op het strand van General Luna. Daar kwamen we eerst aan op Naked Beach. Je hoeft niet lang na te denken om te achterhalen waarom dit eiland Naked Beach genoemd wordt. Het is namelijk een eiland met helemaal niks behalve zand. Er zijn geen bomen, geen struikjes. Nee het eiland is echt helemaal wit van het zand. Het enige wat je er vindt zijn schelpen en groepjes mensen.

Het tweede eiland, Daku island, was een stuk groter en naast bomen leefden er ook mensen op het eiland. We hebben er een tijdje gechillt en gegeten.

Na Daku zijn we ‘midden’ op zee gaan zwemmen en surfen. Het water was super helder en je kon de diepe bodem zien. Als je goed zwom kon je een paar meter de diepte in om de grond zelfs aan te raken. Respect voor degene die dat zonder duikerspak eventjes kan doen *auw mijn oren*.

Op het laatste eiland, Guyam Island, was minder veel dan op Daku maar genoeg om te genieten van de zonsondergan in een chille sfeer en een lekker muziekje. Iemand van onze hostel had een boxje mee en de zomerbeats vlogen eruit.

Sunsets

De één nog mooier dan de ander… zonsondergangen. Je kan bijna wel raden wat we hier van vonden… PRACHTIG. Het voelt als moment dat je bewust maakt van jezelf in het hier en nu. Tijd lijkt niet te bestaan, tot de zon onder is en de kou je begint te omarmen. Dit is een moment dat je niet in een foto kan vast leggen. Het voelt zowel therapeutisch als magisch.

Hostel – Salty Nomads –

Wij hebben echt een fantastische tijd gehad in de Hostel van Geo Matheson, hij heeft niet zo lang geleden Salty Nomads opgericht. Het is een knusse hostel met een goede sfeer die niet perse super schoon is of luxe. Het is een hostel waar de sfeer goed is, waar de staff investeert in de onderlinge relaties tussen de hostelgangers. Ze motiveren de groep om leuke dingen te doen, ze gaan zelf ook mee. Het doel van Geo was om iedereen zichzelf te laten voelen. In dit hostel is er geen grens, je kan volledig jezelf zijn en je wordt volledig geaccepteerd. Na dit hostel hebben wij nog geen ander hostel gevonden die aan de sfeer en het complete gevoel kon tippen…

Salty Nomads is te boeken via Hostelworld.com

Dit was fantastisch, en onze 4 dagen waren te kort. WIJ GAAN TERUG

Met vriendelijke groet, Maaike en Mabel, wie verliefd zijn geworden op het eiland Siargao zelf